Ekonomija

Poseidon grupa najavila početak građevinskih radova na Capitol Parku Leskovac

Nakon završenih projekata u Šapcu, Somboru i Beogradu, Poseidon grupa nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište. Britanski investitor dovodi svoj brend Capitol Park u Leskovac na zadovoljstvo 145,000 stanovnika tog grada.

Menadžment kompanije Poseidon grupe danas je zajedno sa predstavnicima grada Leskovca saopštio pojedinosti projekta na konferenciji u sali skupštine grada. Kako je najavljeno danas, radovi će biti započeti na leto, a otvaranje ritejl parka je zakazano za jesen 2018.godine.

Capitol Park Leskovac biće četvrti po redu ritejl park Poseidon grupe u koji će biti uloženo oko 10 miliona Eura i koji će potrošačima ponuditi miks 16 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova. Osim toga, dolazak ovog projekta u Leskovac doprineće ekonomiji grada donoseći oko 500 u fazi izgradnje i 200 nakon otvaranja. Odluka da investiramo u Leskovac proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u jablaničkom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu što je potvđeno i sertifikatom koji je Leskovac dobio od NALED-a kao grad sa povoljnim biznis okruženjem, istakao je direktor kompanije James Gunn.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je značaj koji će ova investicija imati za grad: Dolazak Capitol Parka u Leskovac neće doneti građanima samo dobru kupovinu već i mnogo novih radnih mesta, i ovo su trenuci kada vidimo napredak grada i potvrđujemo da se krećemo u dobrom smeru. Još jednom zahvaljujem kompaniji Poseidon grupa što je odabrala Leskovac za ovu investiciju i uvrstila ga u svoju porodicu ritejl parkova.

Zemljište povr?ine 16,500 m2 na kom će park biti sagrađen smešteno je u širem centru grada, na uglu ulica 28. marta i Strahinjića Bana. Prednosti ove lokacije su blizina centru grada, kao i autoputu E-75. Capitol Park Leskovac će biti prvi ritejl park u Leskovcu i centar za kupovinu i zabavu za celu porodica sa ukupnom površinom od 6,500 m2.

 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply