Društvo

LESKOVAC: Za dobrovoljno odsluženi vojni rok 100 značaka

Na svečanoj ceremoniji u sali skupštine grada Leskovca, trećoj po redu, danas je vojnicima sa teritorije Jablaničkog okruga uručeno 100 znački i zahvalnica otadžbine, čime im je odato priznanje što su dobrovoljno odslužili vojni rok 2014/2015 godine. Tim povodom značke i zahvalnice vojnicima su uručili načelnik Regionalnog centra ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.                                               Inače, Regionalni centar ministarstva odbrane Niš je u saradnji sa Gradom, uspešno realizovao javni konkurs i izbor kandidata, za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, na kojem se prijavilo više od 8 hiljada kandidata, a na dobrovoljono služenje upućeno je i odslužilo nešto više od 1500, dok trenutno na uput čeka 470 kandidata ili nešto više od dva kandidata za jedno mesto.

U svom obraćanju prisutnima pukovnik pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra ministarstva odbrane Niš je, izmedju ostalog, rekao da zbog pre svega ograničenih potreba Vojske Srbije, kao i stroge selekcije i drugih niza okolnosti, ali i ograničavajućih faktor,a ne postoji mogućnost da se svim kandidatima ispuni želja. Sa zadvoljstvom ističem da je naš Centar u poređenju sa ostalim centrima Srbije, uputio najveći broj kadnidata na dobrovoljno služenje vojnog roka do sada, skoro polovinu svih upućenih kandidata. Marković je naglasio da je izbor kandidata vršen po strogo definisanim kriterijumima u skladu sa uredbama, a svim vojnicima čestitao najpre na izboru u žestokoj konkureniciji, posebno vojnicima ženskog pola na donetoj odluci, iskazanoj hrabrosti i odlučnosti da dobrovoljno služe vojni rok.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je rekao  da služiti vojni rok nije lako, zato je potrebna disciplina, spremnost na sve, mnogo rada i truda, ali i pored svih odricanja, verujem da će vam sve ovo ostati u lepom sećanju. Svi vi ste sada pre svega, drugovi i drugarice, i nadam se tokom ovih meseci naučili značaj i prepoznali pravu vrednost drugarstva i prijateljstva, dobar vojnik je dobar drug“, poručio je Cvetanović vojnicima, i dodao da je najbolje braniti mir i dostojanstvo naše zemlje.

Categories: Društvo

Leave a Reply