Društvo

LESKOVAC: Izgradnja kanalizacione mreže u naselju Ančiki

U toku su obimni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u gradskom naselju Ančiki, odnosno, počela je izgradnja dela od 500 metara, za šta je iz gradske kase izdvojeno 2,3 miliona dinara, a Invest produkt iz Lebana, kome su povereni radovi, ovaj posao bi trebalo da završi za 45 dana.

Danas je radove sa grupom najbližih saradnika obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je podsetio da je u prethodnih 5 godina urađena kanalizaciona mreža u Ulici Žrtava fašizama, zatim u Donjem Sinkovcu i Donjem Stopanju, Vinarcu i Turekovcu, ukupno oko 8.500 metara.

„Sada smo prešli u drugi deo grada, u Ančiki, u Ulici Tome Kostića, glavna ulica. Biće završeno nekih 500 metara kanalizacione mreže, vrednost radova 2,3 miliona,  zajedno sa prethodno urađenim 8,5 hiljada metara, a vrednost tih radova je 37,3 miliona, doći ćemo do toga da smo u kanalizacionu mrežu investirali skoro 40 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Cvetanović, i dodao da ubuduće mora više pažnje da se posveti Mesnoj zajednici Ančiki. Sa početkom gradnje gradskog kolektora, na osnovu ugovora potpisanog sa holandskom vladom, biće izgradjena kanalizacija u 16 naselja u severnom delu grada..                                                                                                                        Doktor Cvetanović je ovtom prilikom ocenio da se u susednim naseljima Ančiki i Bobište odvija vidljiv intenzivni privredni život, pa je tako naveo da je za 5 godina samo u Ančiki regsitrovano i vidljivo pedesetak privrednih subjekata. Moraćemo da napravimo put koji povezuje ova dva naselja“, rekao je gradonačelnik. Gradonačelnik Cvetanović je sa saradnicima obišao i mesto u Ančiki gde se gradi nova zdravstvena ambulanta, u koju grad ulaže oko 47,15 miliona dinara.

Categories: Društvo

Оставите одговор