Društvo

LESKOVAC: Gradi se Capitol Park

Na brifingu sa predstavnicima ‘’sedme sile’’ gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, je izmedju ostalog napomenuo  da će ‘’Poseidon grupa’’ iz Velike Britanije u Leskovcu izgraditi Capitol Park i da će on, prema, do sada utvrdjenoj dinamici, biti otvoren ove godine, najverovatnije, u oktobru na lokaciji bivše tekstilne fabrike “Crvena zvezda. Doktor Cvetanović je, takodje,na ovom brifingu, potvrdio da je prilikom njegovog boravka u Briselo konkretizovano više veoma značajnih projekata i poslova sa investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Leskovcu. . On je rekao da će tokom maja u gradu na Veternici boraviti predstavnici britanske kompanije i predstaviti svoj projekat, a gradonačelnik je pokazao kako će ovaj ritejl park izgledati. Valja, medjutim, reći da će, u budućem tržnom centru otvorenog tipa, posao dobiti oko 150 Leskovčana. Inače, Grad Leskovac je učešćem u Programu sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC SEE – Business Friendly Certification in South East Europe) stekao Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju.
29. decembra 2016. godine, dobili smo Sertifikat regionalnog karaktera , kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, sa procentom ispunjenosti kriterijuma od 91.4%.
Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju predstavlja svojevrsnu garanciju investitorima da će grad Leskovac pružiti visok nivo servisa kompanijama u sve tri faze značajne za razvoj biznisa:
– predinvesticionoj,
– investicionoj i
– post-investicionoj.
Lokalna samouprava mora u svim navedenim fazama da bude pouzdan partner privatnom biznisu.
Sertifikacija, takođe, predstavlja ispunjenje određenih standarda, odnosno određenu garanciju da će postojeći privrednici, dobiti maksimalnu podršku, usluge i informacije iz nadležnosti lokalne samouprave i na taj način im olakšati poslovanje u Srbiji.
Nakon pokretanja programa sertifikacije, 2008. godine grad Leskovac je među prvima, samostalno i samoinicijativno pristupio Programu Sertifikacije , kada sam potpisao Sporazum o saradnji na Programu Sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem.

 

Categories: Društvo

Leave a Reply