Društvo

Asfaltiran put do Bogojevca

Danas je sa grupom najbližih saradnika gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obiša završne radove na asfaltiranju puta od Bogojevca prema Jašunjskim manastirima. Ovom prilikom je konstatovano da je na opštinskom putu OP-16 Leskovac – Jašunjski manastiri, deonica Leskovac-Most na Južnoj Moravi, asfaltirano 6.630 metara, medjutim, ostalo je još da se uradi bankina na delu puta.

Inače, kako je ovom prilikom rečeno do kraja godine se očekuju slične investicije i revitalizacija puteva do Miroševca do Slavujevca i prema Vlasotincu, koji su u očajnom stanju.

Obraćaujući prisutnim saradnicima i predstavnicima sedme sile gradonačelnik Cvetanović je, izmedjuostalog, napomenuo: -Uređenje saobraćajnica i infrastukture je prvi korak do novih investicija i mi se trudimo da sada, kada smo izašli iz perioda vraćanja starih dugovanja, poboljšamo putnu infrastukturu, rekao je doktor Cvetanović I dodao da su sredstva za rešavanje ovog putnog pravca od Leskovca do Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, obezbedili Republika Srbija, Ministarstvo privrede, kroz projekat – Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture u iznosu  23 miloiona dinara i Grad Leskovac  u iznosu od 33,5 miliona dinara.  Ukupna vrednost radova iznosi 56,5 dinara. Izvođač radova je „TRACE PZP VRANJE“ d.o.o. iz Vranja, a radovi na ovom putu započeti su sredinom marta i biće izvedeni u roku.

Categories: Društvo

Leave a Reply