Ekonomija

LESKOVAC: Završava se asfaltiranje Bogojevačkog puta i saniraju oštećenja

Prilikom obilaska radova koje izvode ovdašnjih putarska preduzeća, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je konstatovao da revitalizacija i asfaltiranje puta od pružnog prelaza u Leskovcu prema Bogojevcu i Jašunskim manastirima privodi se kraju a radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

Naime, opštinski put Leskovac – Jašunjski manastiri, na deonici Leskovac – most na Južnoj Moravi, presvučen je sa dva sloja asfalta u dužini od 3 kilometara, postavljene su bankine, nivelisani su postojeći poklopci na kanalizacionoj mreži, a urađeno je i nivelisanje slivnih rešetaka.

„U poslednjih nekoliko godina uradili smo 9 kilometara ovih opštinskih puteva i 9 kilometara u samom gradu, i ja imam zadovoljstvo da kažem da smo u toku 2018. godine, sa ovim putem koji će, kao što vidite biti vrlo brzo završen, to je 6,6 kilometara i kada dodamo da smo već završili put prema Vučju u dužini od 3 kilometara, u toku sledećeg meseca put Miroševce-Slavujevce, 3,7 kilometara, to znači da ćemo mi već negde 15 hiljade metara uraditi u prvoj polovini ove godine, rekao je doktor Cvetanović i dodao da je ovaj podatak odličan pokazatelj da su radovi intezivniji i jači, kvalitetniji i brži, nego što su bili u prethodnom periodu, da  se ne zapostavlja putna infrastruktra, jer se na čitavoj teritoriji grada radi.

„Intezivno radimo i na popunjavanje rupa koje su nastale u toku zimskog perioda , tako da sam siguran da će za polako ali sigurno, grad Leskovac zasijati novim ruhom i novim sjajem“, zaključio je gradonačelnik. Investicijom rukovodi Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“,  izvođač radova je „Trase PZP Vranje“, a projekat je uradila Direkcija za urbanizam i izgradnju.                                                                                                                            Ovom prilikom Milenko Milenković, direktor JP „Urbanizam i izgradnja, rekao je da je za deonicu Miroševce-Slavujevce, koju je pre dve godine grad Leskovac već uradio u jednom delu u dužini od 900 metara, u toku tenderski postupak. Otvaranjem samog tendera vodi Ministarstvo privrede sa ljudima iz Leskovca, imamo svoje članove komisije za 16. april, i očekujemo da brzo imamo izvođača radova. Inače, deonica koju tada kompletiramo je 3,7 kilometara uključujući i ovih 900 metara, navlačimo i drugi sloj asfalta imaćemo i komlpetnu savremenu deonicu“, rekao je Milenković i dodao: -Izdat je nalog i za severni deo grada , a potez prema Pečenjevcu i Brestovcu je naredna deonica na kojoj će izvođač biti raspoređen. Vrednost radova za ovu godinu po ugovoru je 30 miliona dinara. Mi pokušavamo kroz periodično održavanje da rešimo te duže deonice , a što se samog grada tiče u najgorem stanju je bio centar grada, tu smo već određene stvari uspeli da uradimo.

 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply