Obrazovanje

Četvrt veka Pedagoškog fakulteta u Vranju

Pedagoški fakultet u Vranju organizuje niz radnih i svečanih aktivnosti u okviru četvrt veka od osnivanja tada Učiteljskog fakulteta, a dekan Pedagoškog fakulteta Sunčica Denić, ističe da je cilj ustanove da prikaže Vranje, rad studenata i zaposlenih u najboljem svetlu.

„Napominjem da ćemo imati brojne uvažene goste iz nekoliko zemalja i spremni smo za moguću saradnju u značajnim sferama obrazovnog, naučnog i kulturnog života u zemlji i okruženju“, kaže Denić. Program obeležavanja jubileja 25 godina ove visokoobrazovne ustanove počeo je predavanjem o Milošu Crnjanskom koje je održao prof. dr Milo Lompar, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, i predsednik Zadužbine Miloš Crnjanski.                      Pedagoški fakultet u Vranju  školuje tri profila akademaca – učitelje, vaspitače i master profesore tehnike i informatike.

Učiteljski fakultet u Vranju osnovan je 1993. godine, koji je pre nekoliko godina promenio ime u Pedagoški. Inače fakultet funkcioniše pod okriljem Univerziteta u Nišu, a odeljenje I Negotinu otvoreno je 1998. Godine na kome studira oko 120 studenata na smeru za učitelje. Pored osnovnih akademskih studija, na fakultetu postoji i program doktorskih studija sa četiri smera, smer za metodiku nastave srpskog jezika i književnosti, za metodiku nastave matematike, metodiku nastave PPD-a i metodiku nastave fizičkog vaspitanja. Fakultet je opremljen savremenom opremom neophodnom za ostvarivanje pomenutih programa i nastavnih sadržaja.

 

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply