Kultura

LKC LESKOVAC: Izložba o Beču

U Holu Leskovačkog kulturnog centra danas su otvorene dve dokumentarne izložbe o Beču. Beč 1814/15 – O gradu i o kongresu“ i izložba „150 godine bečke ulice Ringštrase – od početka gradjevinskih radova do danas“. Izložbu je otvorio mr Johanes Iršik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu koji je uz LKC i suorganizator ove izložbe.
– Izuzetno mi je zadovoljstvo što ovu izložbu otvaram u Leskovcu. Posetioci izložbe mogu da vid kako je Beč izgledao nekad kako izgleda danas zapravo njegova najpoznatija ulica kao i kakva je bila kulturna klima u Beču na početku 19. veka. U Beču živi mnogo Srba mnogo i leskovčana i zbog toga verujem da će privući veliku pažnju ljudi koji ovde žive. Hvala ljudima iz Leskovačkog kulturnog centra na izuzetnoj saradnji – rekao je Johanes Iršik.
– Evo nisu prošla ni dva meseca u 2018. godini a Leskovački kulturni centar organizuje posle crteža Salvadora Dalija drugu izuzetno značajnu i zanimljivu izložbu. Veliko nam je zadovoljstvo što smo saradjivali sa Austrijskim kulturnim forumom u Beogradu i nadam se da će ova izložba označiti početak izgradnje odnosa koje će u Leskovac doneti nove projekte i nove izložbe na zadovoljstvo naših sugradjana istakla je Sanja Conić – direktor LKC-a.


U svakom slučaju leskovčani će narednih meseci zaista moći da pogledaju i uživaju u izuzetnim izložbama različitog karaktera u Leskovačkom kulturnom centru koji može da služi za primer ostalim kulturnim ustanovama kako se radi stvara i kako Leskovac postaje grad prepoznatljiv po kulturnim dešavanjima.

Categories: Kultura

Leave a Reply