Društvo

Predsednik Vučić obišao radove na Koridoru 10 kod Predejana

Predsednik Aleksandar Vučić je obišao danas radove na izgradnji Koridora 10, on je obišao radove na južnom kraku Koridora 10, kod Predejana, na deonici Caričina Dolina-Tunel Manojle, na lokaciji Momin Kamen u prisustvu potpredsednice vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović i v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić. Predsednik Srbije je prošao novu trasu autobusom, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predstavnicima medija. Ukupna dužina autoputa kroz Grdelicku klisuru 26,1 km, a sastoji se od dve deonica: Grdelica – Caričina Dolina u dužini od 11,8 km i Caričina Dolina – Vladičin Han od 14,3 km.

– Nalazimo se ovde, u Grdeličkoj klisuri, na posebnoj deonici puta, ona je poseban lot. Izdrobljeni kamen odavde ide na ove velelepne nasipe. Kasnimo, nisam srećan zbog toga, zato smo Babić i ja jutros vikali jedan na drugog. Zahvalan sam radnicima koji rade po ovakvom vremenu. Sledeće godine imaćemo završen Koridor 10. Hvala ljudima na strpljenju, ovo je jako težak deo puta. Hvala i Evropskoj investicionoj banci na finansiranju. Radićemo još više puteva i pruga u budućnosti. Hvala predsedniku Dodiku, koji je obišao kompanije koje rade- izjavio je predsednik Vučić. U Grdeličkoj klisuri se grade dva velika tunela – Predajane dužine 1,8 km i Manajle oko jedan km, zatim četiri petlje od kojih je jedna već gotova – petlja Grdelica, kao i ukupno više od 40 mostova koji će biti deo autoputa kroz klisuru. Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je podizanje kreditnog rejtinga Srbije dobra vest i signal za investitore da je dobro ulagati u našu zemlju jer ima sigurne i stabilne finansije.

Deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru za građevinare predstavlja veliki izazov i izuzetno je tehnički zahtevan teren za izgradnju. Trasa kroz Grdeličku klisuru je ove godine dobila i prvi asfalt.

Categories: Društvo

Оставите одговор