Ekonomija

LESKOVAC: Info dan za zapošljavanje sezonskih radnika

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i grad Leskovac, zajednički organizuju Info dan u okviru projekta „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika’’. Prezentacija projekta je 24.10.2017. godine, u 11 časova, u sali Skupštine grada Leskovca. Info dan je namenjen kako poslodavcima koji zapošljavaju/radno angažuju radnike za obavljanje sezonskih poslova u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, tako i tražiocima zaposlenja koji se zapošljavaju/radno angažuju na navedenim poslovima.

Sastanak se organizuje u cilju:

– informisanja o pravima i obavezama, u skladu sa zakonskim odredbama;

– uspešnog povezivanja poslodavaca i lica koja traže zaposlenje;

– informisanja o uslovima za prijavljivanje na evidenciju Nacionalne službe

– posebno motivisanja žena, kao ekonomski i socijalno ugrožene kategorije, radi zapošljavanja/radnog angažovanja na sezonskim poslovima.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane poslodavce koji planiraju da zaposle/radno angažuju radnike za obavljanje sezonskih poslova u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, kao i lica koja traže zaposlenje/radno angažovanje na sezonskim poslovima, u ovoj oblasti, da uzmu učešće na zakazanom skupu.

Categories: Ekonomija

Оставите одговор