Ekonomija

Rasadnik „Fruit Vučje“ za razvoja voćarstva

rasadnik-fruit

Dragana Petkovića, vlasnika rasadnika ‘’Fruit Vučje’’ najvećeg proizvođača voćnog sadnog materijala u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, a i šire, posetio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanovićkoji je ovom prilikom rekao da firme poput ove imaju značajnu ulogu u stvaranju poslovnog ambijenta u našoj sredini. Zato na ovaj način želimo da se upoznamo sa njihovim radom, da razgovaramo sa vlasnicima dobrih porodičnih kompanija, ali i sa zaposlenima i da dolazimo do zajedničkih rešenja i načina kako da unapredimo proizvodnju, rekao je gradonačelnik, poželevši vlasniku rasadnika puno uspeha u daljem radu.

Inače, zahvaljujući velikom radu i trudu, Petković je danas jedan od najvećih proizvođača voćnog sadnog materijala u Jablaničkom okrugu i ovom delu Srbije. Godišnje proizvede oko 100 hiljada sadnica kruške, jabuke, šljive, maline, kupine, brusnice, ribizle i drugog voća. Svoje proizvode izvozi na tržište Rusije, Ukrajine kao i bivših jugoslovenskih republika. U sezoni u ovom rasadniku radi 15-tak radnika. -Prodajemo isključivo zdrav i autentičan sadni materijal, koji je podvrgnut svim fitosanitarnim kontrolama. Na našem području je i klima pogodna za proizvodnju, pa su sadnice zdrave i bez prevelikog navodnjavanja i đubrenja i zato se sve više kupaca odlučuje da dođe kod nas, objašnjava vlasnik Dragan Petković.

Gradonačelnik je, u razgovoru sa ovim proizvođačem najkvalitetnijeg voćarskog sadnog materijala, podsetio na to da država radi na tome da zapuštene objekte nekadašnjih fabrika osposobi i da se u njima ponovo pokrene proizvodnja i zaposle novi radnici.

Categories: Ekonomija

Оставите одговор