Veliki uspeh mladog leskovačkog fotografa Nemanje Stankovića

nemanja-stankovicnemanja-st-priznanje

Član foto kluba „Leskovac“ Nemanja Stanković proglašen je za najboljeg i najuspešnijheg autora na Svetskoj izložbi fotografija mladih autora u Luksemburgu. Kao najbolji autor, on je dobitnik specijalnog FIAP-ovog bedža.
Nagradu je dobio na osnovu sve četiri prispele i odabrane fotografije, koje su izložene od 19. novembra u Kulturnom centru „A Rousen“ u Petanžu u Luksemburgu.
Nemanja Stanković, učenik Škole za tekstil i dizajn, planira da fotografija postane njegovo životno opredeljenje. Stanković, učenik Škole za tekstil i dizajn u Leskovcu na smeru dizajn grafike, je ovo prestižno priznanje dobio u jednoj od 2 kategorije, kategoriji fotografa starosti od 16 do 21 godine, u ogromnoj konkurenciji.                                                              nemanja-st-nagradjene-fotke

Najpre je sam bio vrlo iznenađen, a potom neizmerno srećan jer nisam ni verovao da će moje fotgrafije ući u konkurenciju s obzirom da se na ovoj izložbi takmiče mladi iz celog sveta“; priča mladi fotograf On je poslao četiri tematske fotografije, porterti dece, iako je izbor bio slobodan, od koje su tri portreti njegovog mlađeg brata. Sve su odabrane i nagrađene i izložene, objašnjava Nemanja Stanković, koji je fotografisanjem počeo da se bavi još u osnovnoj školi „Vasa Pelagić“

nemanja-st-nagradjena-fotka-1nemanja-st-nagradjen-foto

Inače, ljubav prema fotografiji razvila je kod mene moja nastvanica likovne kulture Danica Flahović jer je verovatno primetila da imam talenat. Prve fotografije napravio sam mobilnim telefonom, a kasnije sam kupovao foto-aparate. Trentno fotografišem aparatom marke „kanon 6D“, veli mladjani Stanković i dodaje da je za dobru, kretaivnu fotografiju, kakve Nemanja pravi, nije, kaže, potreban skup aparat, već ideja, dobro oko, kreativnost i inovativnost. Mladi Nemanja Stanković učestvovao je na mnogim fotografskim salonima u Srbiji. Učešće na luksemburškom salonu je njegov prvi izlazak van granice, prvi i veoma uspešan i plodonosan.

One thought on “Veliki uspeh mladog leskovačkog fotografa Nemanje Stankovića

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s