LESKOVAC: Pripreme za koncertnu dvoranu

koncertna-dvorana-sporazum

Predstavnici bugarskog grada Elin Pelin i Leskovca poptisali su sporazum o zajedničkon nastupu u okviru Programa prekogranične saradnje, kojim će leskovačka strana pokušati da na konkursu dobije sredstva za koncertnu dvoranu u okviru napuštenog Doma vojske.

Reč je o projektu „Stavarnje boljeg ambijenta za obrazovanje i razvoj mladih u pograničnom regionu“. Sporazum je potpisan u Elin Pelinu, o čemu su potpisnici govorili na konferenciji za medije.

„Ovo je prvi korak u kandidovanju programa grada Leskovca kako bi se obezbedila bespovratna sredstva za izgradnju dvorane u iznosu od 300 hiljada evra. U izgradnju projektne dokumentacije za uređenje Doma vojske, učešće Leskovca u ovom projektu bilo bi 15 procenata od vrednosti projekta, odnosno 45 hiljada evra“, objasnio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Korisnik koncertne dvorane bi bila Muzička škola, čija je direktorka Biljana Miljković takođe bila u leskovačkoj delagaciji. „Stalno se pričalo o koncertnoj dvorani, a sada je napravljen prvi korak. Ovo bi bila idelana stvar koja bi se desila Leskovcu s obzirom da smo svi bili očevici juče na koncertu u LKC-u, gde nismo imali ni jedno slobodno mesto da primimo svu publiku koja je bila jako raspoložena da sluša koncert ozbiljne muzike“, ocenila je Miljkovićeva.Uslov za konkurisanje na predstojećem IPA konkursu je da se prethodno pronađe partner.

Grad Leskovca je do sada realizovao jedan prekogranični projekat sa bugarskim partnerima, ali na ovogodišnjem konkursu ni jedan projekat leskovačke lokalne samouprave nije odobren.„Mi smo i sada pokazali da nismo pasivni. Našli smo partnere, potpisali sporazum, sve blagovremeno uradili da bi mogli u budžetu da projektujemo tih 45.000 evra. Direkcija je poptuno spremna da uradi projektnu dokumentaciju. Ako je i ta suma nedovoljna, mi ćemo u 2018. godini uložiti dodatan novac za adaptaciju celog Doma JNA. Videćemo šta će od svega toga biti, jer odlučuje onaj koji vam daje novac, ali mi smo sve preduslove ispunili“, rekao je Cvetanović.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s