LESKOVAC: Otvorena Izložba suvenira i turističkih publikacija

sajam-suvenira

U holu Leskovačkog kulturnog centra danas je otvorena Izložba suvenira i turističkih publikacija, koju Turistička organizacija Leskovac, pod pokroviteljstvom Grada, organizuje već deveti put.Svoju turističku ponudu predstavilo je preko 50 gradova iz svih krajeva Srbije, kao i Bugarske i Republike Srpske.

Pre devet godina krenuli smo sa malom manifestacijom, koja je svaki put postajala sve veća i danas smo došli do vrhunca, jer je skoro dve trećine trističkih organizacija Srbije došlo u Leskovac, istakao je na današnjem otvaranju izložbe, direktor TOL-a, Žikica Nestorović. Za nas organizatore, ova izložba je poseban praznik podsticaja i druženja, a i za izlagače, što zaključujem po broju izložbenih radova i prisutnih turističkih organizacija. To potvrđuje da se dobroj reči, lepoj slici i predmetima za uspomenu i dugo sećanje pridaje veliki značaj, rekao je Nestorović, dodajući da je čitava Srbija znamenita turistička destinacija i da to treba stalni podvlačiti, isticati i unapređivati.Tu je udeo turističkih organizacija veoma značajan, a jedan od načina je upravo ovaj da putem propagandnog materijala, kreativnog i privlačnog, i prisustvom u javnosti, istaknemo sve lepo u ovoj zemlji. Neka nagrade budu za podstrek, druženje za uživanje, a lepota koju predstavljamo za ponos, poručio je direktor TOL-a, poželevši gostima dobrodošlicu u Leskovac, grad turističkih manifestacija i bogate tradicije.

Izložbu suvenira i turističkih publikacija, kao i ranijih godina, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, podsećajući prisutne na veliki turistički potencijal našeg područja i nastojanje lokalne samouprave da Leskovac postane privlačan za goste iz Srbije, ali i inostranstva.Ovakve manifestacije podsećaju nas koliko je Srbija bogata prirodnim lepotama i koliko treba da budemo ponosni što smo njeni građani, izjavio je Cvetanović. Imamo lepu zemlju, dobre ljude, a ipak, naši turistički potencijali nisu dovoljno iskorišćeni. U tom smislu postoji mogućnost za razvoj, kako bismo privukli više turista i uvećali prihode od turizma. Zato je važno da čuvamo i štitimo one specifičnosti koje nas izdvajaju i čine posebnim u odnosu na druge krajeve i druge države, istakao je gradonačelnik.

sajam-suvenira-1

Cvetanović je podsetio na to da je Grad Leskovac u protekloj godini, u saradnji sa Ministarstvom turizma trgovine i telekomunikacija, uložio 8 miliona dinara u uređenje kupališta u Vučju, koje, sa hidrocentralom iz 1903. godine, ima potencijal da postane centar turizma ovog kraja. Takođe, za obnovu i rekonstrukciju manastira Svetog Jovana u Jašunji u crkvenom kompleksu koji naredne godine slavi 650 godina svog postojanja,  lokalna samouprava nedavno je izdvojila 8 i po miliona dinara.Ne mogu da ne pomenem selo Lokošnicu i koliko je to mesto posebno zahvaljujući proizvodnji autohtone sorte paprike. Leskovac je jedini grad koji je registrovao dva brenda, ajvar i roštilj, a pre desetak dana Gradsko veće je donelo odliku da se iz gradske kase izdvoji novac za sertifikaciju i zaštitu leskovačke sprže. Radimo i na promociji nekih novih brendova, poput pindžura, ljutenice i drugih specijaliteta leskovačke kuhinje za čiju su pripremu studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu nedavno osvojili bronzanu medalju u Nemačkoj i ja koristim ovu priliku da im na tome čestitam, rekao je gradonačelnik.

Na štandu TOL-a, Leskovac je predstavljen je suvenirima i publikacijama, a turističke atrakcije našeg kraja promovisane su i na štandovima Centra za ekonomiku domaćinstva i Narodnog muzeja. Znamenitosti svojih opština predstavile su turističke organizacije Lebane, Medveđa, Bojnik i Vlasotince.Na današnjem otvaranju Izložbe suvenira i turističkih publikacija, uručene su zahvalnice pokroviteljima manifestacije, a dodela nagrada najuspešnijim učesnicima u 11 kategorija, biće organizovana večeras na otvaranju izložbe na Vlasinskom jezeru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s