Ekonomija

Razvoj malih i srednjih preduzeća

Prehambena preduz.MeskoPrivrednici sa Meskom

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je u nizu sastanaka sa privrednicima koji posluju na teritoriji grada razgovarao sa predstavnicima preduzeća iz oblasti prehrambene industrije.
Ovom prilikom gradonačelnik Cvetanović je apostrofirao da Leskovac poseduje regionalni sertifikat kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, što je jedan od preduslova za dobru koordinaciju svih lokalnih službi na izdavanju dozvola i drugih dokumenta neophodnih za dolazak investitora. On je dodao da bez razvoja malih i srednjih preduzeća nema napretka.
-Naša razvojna šansa je poljoprivreda, a ukoliko stvorimo uslove da primarna, preraste u ozbiljnu proizvođačku, mislim da imamo šanse da naš grad izvučemo iz dubioze. Uskoro će biti završen proces prenamene zemljišta u Zelenoj zoni, tako da će zainteresovani investitori, koji nam se svakog dana javljaju, moći da otvaraju svoje pogone, magacine, skladišta i distributerske centre u ovoj zoni,rekao je dr Cvetanović
Valja reći da u bazi Agencije za lokalni ekonomski razvoj je 66 preduzeća iz oblasti prehrambene industrije, a 38 njih učestvovalo je u anketi na temu problema u poslovanju. Najveći se tiču troškova električne energije, nedostupnosti finansija, domaće konkurencije i domaćeg zakonodavstva.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply