Sport

LESKOVAC: ‘’Prošli’’ projekti iz oblasti sporta i socijalne zaštite

Rukomet 1Fudbal lopta u mrezi

Gradskoj upravi za društvene delatnosti u Leskovcu javilo se 114 udruženja i klubova za iznos od 23 miliona dinara, mada je za realizaciju njihovih projekata potrebno preko 58 miliona dinara. Inače, Komisija je zasedala 3. marta i konstatovala da 109 sportskih udruženja ispunjava sve uslove konkursa.
Pojedini klubovi, kao što je KK „Zdravlje“, RK „Dubočica 54“, FK „Moravac Orion“, FK „Sloga“, odbojkaški klub „Leskovac 98“ i odbojkaški klub „Dubočica“,
FK „Dubočica, FK „Lavice“ prioritetno doprinose razvoju sporta u gradu, zaključili su članovi komisije.
Za fudbal je opredeljeno preko 6 miliona, košarku oko 4,5 miliona, rukomet oko 3 miliona i 4 miliona i 300 hljada za ostale sportove. Za prevoz sportista predviđeno je 9 miliona dinara. Konkurs se odnosi na prvih šest meseci ove godine, rekao je predsednik komisije Goran Vukadinović.
Biće izvojenena sredstva i za niz turnira koji će biti organizovani tokom ove godine.
Gradsko veće je dalo saglasnost i na projekte koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta grada iz oblasti socijane zaštite u prvih šest meseci tekuće godine.
Komisija za odobravanje programa u oblasti socijalne zaštite na sednici održanoj 3. marta donela je odluku da 9 miliona, koliko je bilo na raspolaganju za ove
namene, dobiju 22 projekta. Konkurisalo je 25 organizacija ili udruženja, i ukupna potraživanja po projektima sa kojima su aplicirali bila su 15 miliona 600 hiljada dinara. Najveći iznos, milion i 890 hiljada dinara, dobio je Centar za samostalni život osoba sa ivaliditetom – personalni asistenti, zatim, „Duga“ – milion i po hiljada dinara, slede projekti Organizacije gluvih i nagluvih (700.000 dinara), slepih i slabovidih (600.000) itd.

Categories: Sport

Leave a Reply