Ekonomija

LESKOVAC: Ugovori za nova radna mesta

Mesko ugovori za r.mesta

Gradonačelnik Goran Cvetanović, uručio je danas ugovore poslodavcima, koji su iz gradskog budžeta dobili subvencije za otvaranje novih radnih mesta.
Preduzetnici i vlasnici mikro i malih preduzeća će, zaposliti od jednog do šest radnika, a lokalna samouprava je, preko Akcionog plana zapošljavanja u 2o15. godini, za te namene izdvojila 1o miliona dinara.
Sa po 12o hiljada po jednom radnom mestu, stimulišemo 33 preduzetnika, koji će uposliti 83 lica. Novac je prebačen pre par dana, a u toku nedelje naći će se na računima poslodavaca, rekao je Cvetanović, pozivajući privrednike da se prijave za neku od mera lokalnog akcionog plana.
Vi ste jedina nada za oporavak leskovačke i srpske privrede i zahvaljujući vama, svi mi u upravama, prosveti, zdravstvu i ostalim neprivrednim granama, primamo plate, naglasio je gradonačelnik.
Za dve godine, putem podsticaja za otvaranje novih radnih mesta, 246 lica sa evidencije leskovačke filijale, angažovano je kod 51-og poslodavca, a broj nezaposlenih u prošloj, smanjen je za oko 2.7oo, u odnosu na 2o13. godinu.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply