Društvo

LESKOVAC: Obeležen dan civilne zaštite

Civilna zastita Le

Povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite u organizaciji Okružnog štaba civilne zaštite, organizacijama i pojedincima koji su se tokom proteklih godinu dana istakli u spasavanju života i imovine, dodeljena su priznanja.
Civilna zaštita je organizovani odgovor države na sve opasnosti koje prete stanovništvu i materijalnim dobrima, zbog čega je ulaganje u sredstva i opremu neophodnost, istaknuto je na prezentaciji posvećenoj domenima i razvoju najmasovnije organizacije za zaštitu i spasavanje.
Miroslav Jeftić, šef odseka za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu je, govoreći u ulozi i značaju civilne zaštite, naglasio da se, posle više godišnje pauze, kada je ova oblast nepravdeno bila zapostavljena, država okrenula obnovi strukture organizacije civilne zaštite, omasovljenju, obučavanju i opremanju. Po vertikali su i lokalne samouprave, najpre donošenjem akata, a potom formiranjem opštinskih i gradskih štabova, počele svojim budžetima da planiraju i izdvajaju novac za ulaganje u edukaciju i sredstva.
Inače, ovaj skup upriličen povodom obeležavanja 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, bio je prilika i da se pomenu i priznanjima daruju organizacije i pojedinci, koji su svojim angažovanjem dali nesebičan doprinos spasavanju ljudi i materijalni dobara i uspešnoj organizaciji stručnih obuka

Categories: Društvo

Leave a Reply