Ekonomija

Neizvesna sudbina hotela ‘’Železničar’’ u Vranjskoj Banji

Hotel Zeleznicar Vranjska Banja

Pored nedavne poplave koja je opštini Vranjska Banja nanela ogromne štete, nad rukovodstvom ove najmladje gradske opštine , kao damaklov mač, već godinu dana je problem hotela ‘’Železničar’’.
Zaposleni, njih 22, u ovom jedinom hotelu u Vranjskoj Banji koji radi, plate nisu primili godinu dana. Zbog maćehinskog odnosa ‘’gazda iz Beograda’’ svakog trenutka mu preti zatvaranje.
O daljoj sudbini hotela i zaposlenih, zbog mogućnosti gubitka statusa turističkog mesta, sa direktorom ugostiteljstva Železnica u Beogradu razgovarala je Slavica Sotirović, predsednica gradske opštine Vranjska Banja. Njoj je tom prilikom rečeno da hotel neće biti zatvoren i da se, navodno, traži najbolje rešenje.
U medjuvremenu uz pomoć lokalnih samouprava Vranjske Banje i Trgovišta i rudnika ‘’Grot’’, zaposlenima u hotelu su podeljeni paketi sa hranom.
Medjutim, kako kaže jedan od radnika u hotelu, hranom iz paketa ne mogu da se izmire obaveze za struju, vodu, komunalije, deci potrebe za školu, vrtić. Sagovornik ‘’Kurira’’ podseća da je prošle godine više od polovine zaposlenih u hotelu uzelo socijalni program. Zbog toga smo mi koji smo ostali radili u dve smene pa čak i 24 sata kako se hotel ne bi zatvorio, a bilo je i posla, kaže ovaj radnik uz napomenu da hotel raspolaže sa 120 ležajeva u 42 sobe i 9 apartmana. Valja reći da u lokalnoj samoupravi, kako kažu, neće odustati da sačuvaju hotel, al ii radna mesta 22 zaposlena u njemu.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply