Sport

DONJA JAJNA: ‘’Kraljevi’’ preslišali ‘’jorgandžije’’?!

 

FK Real D.JajnaBoban Cvetkovic.JorganNa stadionu FK ‘’Real’’ u Donjoj Jajni nedaleko od Leskovca odigran je derbi suret sela i opštinske lige u fudbalu izmedju dva velika rivala sa svetski zvučnim fubalskim imenima ‘’Real’’ i ‘’Ateltiko’’. Dugo očekivani derbi ova dva kluba, koji su podelili selo Donja Jajina, odigran je u napetoj, užarenoj i na momente dramatičnoj atmosferi i sa velikim brojem povreda fudbalera u žaru borbe, ali bez incidenata.
Pobedio je stariji i iskusniji Real, šest decenija stariji klub od FK Atletika, jer je popularnim jorgandžijama četiri puta zatresao mrežu, dok je Atletiko uspeo da postigne samo jedan gol. Bilo bi, sigurno, drugačije da je Atletiko realizovao penal u prvih deset minuta i da minut kasnije Realu nije poništen čist gol iz veoma diskutabilnog ofsajda.
Utakmice je na momente podsećala na špansku primeru.
Po rečima Dejana Djokića iz Reala pobeda je pripala kraljevskom klubu, kako i dolikuje i sada su zauzeli prvo mesto na gradskoj B ligi. Posle ovoga igrači Atletika mogu da okače kopačke na klin, veli Djokić.
Medjutim Boban Cvetković, prvi čovek ‘’jorgandžija’’veli da je ovo samo uigravnje. Njihovi igrači su sa strane, a naši skoro svi iz Jajine. Biće vremena za revanš veli Boban koji je utakmicu posmtarao preko žice jer ga rivali nisu pustili da sedi na mesto određeno za gostujuće igrače.
Valja, medjutim, reći da se u Leskovačkom kraju se ne pamti da je jednu seosku utakmicu snimalo više TV ekipa inostranih i nacionalnih televizija i drugih beogradkih medija, kao juče u Donjoj Jajini. Bila je to utkamica za istoriju i pamćenje ocene su trenera Bojana Mihajlovića iz Reala i Aleksandra Doseva iz Atletika.. Dugo će se prepričavati.

Napadi Reala

Categories: Sport

3 replies »

Leave a Reply