Kukuruz u dobrom stanju

Kukuruz na njivi 1WesternAg_PA_vert_fc_logo

Trenutno stanje ovogodišnjeg kukuruza na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga veoma je dobro, tvrde poljoprivredni stručnjaci. Poljoprivredni proizvođači očekuju dobar rod, ali ipak smatraju da je za takve procene još rano.
Na većini parcela zasejanih kukuruzom, koje nisu pretrpele štete izazvane vremenskim nepogodama, kukuruz se nalazi u odličnom stanju. U fazi je nalivanja zrna i ukoliko vremenski uslovi posluže, očekuju se rekordni prinosi, ali i nešto kasnija berba, ističu poljoprivredni stručnjaci.
– Sa sigurnošću možemo reći da ovi hibridi koji nisu imali elementarne nepogode, su u izuzetno dobrom stanju. Vremenske prilike sa visokom temperaturom i vlagom su povoljne i naklonjene kukuruzu. Ukoliko takvo vreme potraje možemo očekivati i izuzetno dobre prinose.U svakom slučaju žetva kukuruza će kasnitikaže Rade Mitić, stručni saradnik Poljoprivredne službe.
Inače, dodaje Mitić, vinogradari moraju i dalje da vode računa i adekvatno reaguju na pojavu plamenjače i pepelnice na vinovoj lozi.

Marko SOILBioND

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s