Ekonomija

LESKOVAC: Akcija sistemske deratizacije i dezinsekcije

Zaprasivanje Zaprasivanje 1

U Leskovcu je u toku akcija sistemske deratizacije i dezinsekcije kao i takozvana larvicidna akcija, tretiranje larvi komaraca na kanalima i barama oko grada. Lidija Bosiljčić iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine kaže da je obavljeno suzbijanje odraslih formi komaraca.
Ovaj posao sprovode preduzeće Jugoinspekt iz Beograda koje je na tenderu Gradske uprave za zaštitu životne sredine izabrano drugu godinu za redom.
O rasporedu aktivnosti i sredstvima koja će biti korišćena, Dragan Nešić sanitarno-ekološki inženjer kaže :“ Radiće se sistematska deratizacija šahti, ulaza i nehigijenskih naselja, a potom i dezinsekcija stanova. Koristiće se standardna sredstva bezbedna za ljude i kućne ljubimce“. Sistemska dezinsekcija i deratizacija koštaće 900 hiljada dinara.
Iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine apeluju na sve građane Leskovca da uniformisanim terenskim radnicima koji će sa sobom nositi legitimaciju omoguće nesmetano obavljanje dezinsekcije kako bi akcija bila do kraja uspešno sprovedena

WesternAg_PA_vert_fc_logoMarko SOILBioND

Categories: Ekonomija

Leave a Reply