Kultura

FAPOR: Cicmiloviću prva nagrada za režiju

Dom kulture Leskovac 1

Dejenu Cicmiloviću pripala je prva nagrada za režiju predstave „Putujuće pozorište Šopalović“  koje je izvelo Račansko amatersko pozorište ‘’Radoje Domanović’’ iz Rače, na prvom Festivalu amaterske pozorišne režije u Leskovcu (FAPOR) koji je u gradu pod Hisarom održan od 2. do 7, decembra.

Žiri, kojim je predsedavala pozorišna rediteljka iz Beograda Cisana Murusidze-Čolović imao je težak zadatak, da od deset izuzetnih amaterskih režija predstava tatara iz skoro svih pozorišnih centara u Srbiji, izabere neajbolje.

Ipak kako stoji u obrazloženju odluke, žiri je ocenio da je režiser Cicmilović pozorišnim sredstvima poetizovan i višeslojni tekst Ljubomira Simovića pretočio u koherentno ostvarenje koje ansambl sa lakoćom nosi“.

Druga nagrada pripala je Zoranu Rmušu za predstavu Tri sorele pozorišta „Radivoja Uvalića Bata“ iz Prokuplja, a treću Darko Zloporubović za režiju predstave „Bizarno, po tekstu Željka Hubača, u izvođenju Dramskog studija Leskovačkog kulturnog centra.

Specijalna nagrada za amatersku režiju dodeljena je Bojanu Miloradoviću za predstavu „Kraj“ „Velikog teatra“ iz Jagodine.

Ravnopravne nagrade za glumu pripale su Jani Mijailović iz Kragujevca, Sanji Veljković iz Rače Kragujevačke, zatim, Valentini Antić iz Kruševca, Zoranu Cvetkoviću iz Prokuplja Draganu Ašiću iz Rače Kragujevačke, te Filipu Radivojeviću iz Leskovca.

Specijalna nagrada za negovanje scenskog jezika dodeljena je ansamblu Doma kulture iz Prokuplja.

Categories: Kultura

Leave a Reply