Hronika

Novo hapšenje u Vranju

Vranje okr.zatvorOsnovni sud Vranje

Zbog zloupotreba u izgradnji stambeno-poslovnih objekata u Vranju, ovdašnji policijski službenici su uhapsili sedam osoba . Oni se sumnjiče da su zajedno sa još devet osoba, protiv kojih će biti podnete krivične prijave, uzeli za sebe oko 1,5 miliona evra za dve godine.

Slobode su lišeni vlasnik “Europetrola” G. V., suvlasnici “7. jula” D. J. i N. S., zatim šef vranjske građevinske inspekcije V. J., pa građevinski inspektor Z. C., projektant inženjerske komore Srbije S. R. i načelnik opštinske uprave u Vranju N. Lj.

Policija sumnja da su V. J. , N. S. i G. V. zaključivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji firme “7. juli” sa “Europetrolom” omogućili ovoj drugoj firmi da od 2008. do 2010. izgradi četiri objekta bez građevinskih dozvola.
Kako je dosadašnjom istragom utvrdjeno oni su izgradili objekte sa većom kvadraturom u odnosu na kvadraturu postojećih objekata koji su pre gradnje srušili za skoro 1.400 kvadrata. Svi se sumnjiče da su na razlici između tržišne vrednosti lokala i troškova izgradnje pribavili protivimovinsku korist za ova dva preduzeća u iznosu od skoro 177 miliona dinara, to jest 1,5 miliona evra.

Categories: Hronika

Leave a Reply