Ekonomija

VRANJE: Rusi spremni da kupe “Simpo“

Simpo logo

Kompanija Delo iz Moskve izrazila interes i spremnost da kupi državni paket akcija Simpa iz Vranja

Tim povodom prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa vlasnikom ruske grupe kompanija Delo iz Moskve Sergejom Nikolajevičem Šiškarjovom, koja je izrazila interes i spremnost da kupi državni paket akcija Simpa iz Vranja, saopšteno je iz Vlade.

Kompanija Delo, jedna od vodećih u Rusiji, izrazila je interes da, nakon kupovine državnog paketa akcija, unapredi poslovanje Simpa povećanjem proizvodnje i prodajom, naročito na tržištu u svojoj zemlji.

Ruski partner izrazio je i spremnost da putem dokapitalizacije investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u Simpu, navodi se u saopštenju.

Vučić je podržao predloge predstavnika grupe Delo vezane za privatizaciju Simpa i naglasio značaj očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta, kao i razvoja kompanije iz Vranja.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da se u cilju podrške realizaciji tog dogovora maksimalno brzo, transparentno i u skladu sa zakonima ubrzaju svi postupci nadležnih državnih organa u postupku konverzije poreskih obaveza Simpa u vlasništvo države.

Postignuta je i saglasnost da se do okončanja procesa prodaje državnog paketa akcija, obezbede potrebni uslovi da Simpo nastavi nesmetan proces proizvodnje i realizaciju svih ugovorenih, a naročito izvoznih poslova.

U nastavku aktivnosti predstavnici kompanije Delo boraviće u Vranju i obići sve fabrike i pogone u sastavu Simpa.

Izvor: BIZLife

Categories: Ekonomija

Leave a Reply