Ekonomija

Gradonačelnik Cvetanović posetio Kompaniju “Actavis“

Actavis Mesko i Bojan

Kompanija ‘’Actavis’’ iz Leskovca će početak 2014. godinu obeležiti izvozom leka za Parkisonovu bolest, veoma traženog na svetskom tržištu. Naime, celokupna proizvodnja ovog medikamenta biće plasirana na Nemačko tržište, kakako je, povodom 60 godina postojanja kompanije, u razgovoru sa dr Goranom Cvetanovićem, gradonačelnikom Leskovca rekao Bojan Jović, direktor fabrike ‘’Actavis’’ u Leskovcu i dodao da je Kompanija Actavis ulažila u novi pogon 3,7 miliona evra. Novim pogonom obuhvaćen je kompletan ciklus proizvodnje od odmeravanja, granulacije, preko tabletiranja, filmovanja, do primarnog i sekundarnog pakovanja. Pogon se prostire na 480 m2 proizvodnog prostora, što sa pripadajućim tehničkim prostorima čini ukupno 980 m2.Novi pogon fabrike Zdravlje Actavis omogućiće proizvodnju lekova najsavremenije generacije.

U razgovoru sa dr Goranom Cvetanovićem, gradonačelnikom Leskovca, direktor Jović je rekao da su stručnjac ove kompanije osvojili proizvodnju sirovine za proizvodnju ‘’Adrianol’’ kapi za nos, što će povećati proizvodnju ovog leka.

-Raduje  me saznanje što će novi programi i nove investicije koje su počele da se realizuju u ‘’Actavisu’’ omogućiti i otvaranje novih radnih mesta za mlade i stručne kadrove koje ima u našoj sredini, rekao je gradonačelnik Leskovca.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply