Kultura

LESKOVAC: Dani meksičke kulture

Meksicka kultura 1Mksicka kultura

Hose Umberto Kastroamenik ambasadora Meksika u Srbiji  i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović  otvorili su dvodnevu manifestaciji  Dani meksičke kulture u Leskovcu.

-Biću iskren, ovo veče ima posebno značenje jer po prvi put  organizujemo ovakav događaj sa Kulturnim centrom našeg grada. Ona ima za cilj da bliže predstavi našu zemlju. Kulturna razmena je izuzetno važna, ali ona je samo prvi korak u okviru obrazovanja, ekonomije i trgovine,  rekao je Hose Umberto Kastro.
Obraćajući se prisutnima dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca je ocenio da su politički odnosi Srbije i Meksika na zavidnom nivou, da se ekonomska saradnja povećava iz godine u godinu, ali da je Srbija u deficitu, kada je u pitanju spoljno trgovinska razmena.

U holu Kulturnog centra izloženo je tridesetak fotografija nastalih u vreme meksičke revolucvije početkom prošlog veka, a u bioskopu je prikazan film „Uspomene jednog Meksikanca“, koji govori o životu jedne porodice tokom te revolucije.

Večeras će na istiom mestu biti održan koncert meksičke muzičke u izvođenju niškog ansambla El Dorado, sa početkom u 19 časova.

Categories: Kultura

Leave a Reply