Ekonomija

VRANJE: Kako pomoći “Simpu“?!

Simpo 5

Povodom najavljenih mera Vlade i drugih državnih organa u postupku rešavanja pitanja naplate fiskalnih obaveza Simpa, rukovodstvo Vranja očekuje da će najviši državni organi pronaći najbolje rešenje koje će značiti opstanak ove kompanije i njeno dalje funkcionisanje.

„Podsećamo da su obaveze Simpa prema državi u velikoj meri posledica ukupne situacije u zemlji u protekle dve decenije, što je za posledicu imalo gubitak imovine, robe i kapitala u vrednosti oko 120 milona evra. Ne samo rukovodstvo lokalne samouprave, već i najveći broj građana Vranja i Pčinjskog okruga duboko su zabrinuti za dalju sudbinu Simpa, koji je ostao jedini veliki privredni kolektiv, ne samo na ovom području, već i u čitavoj zemlji. Na to upozorava i sudbina mnogih privrednih kolektiva sa ovog područja koji su nestali u procesu tranzicije i privatizacije, a više desetine hiljada radnika su ostali bez radnog mesta. Uvereni smo da takva sudbina neće zadesiti preko 4.000 radnika Simpa i najmanje toliko porodica sa ovih prostora“, navodi se u saopštenju rukovodstva grada.

„ Sve to imalo bi nesagledive negativne posledice ne samo na privredni, već i sveukupni razvoj Vranja i juga Srbije, a ugrožena bi bila i stabilnost ukupne situacije na ovom, po mnogo čemu osetljivom području. Zato još jednom izražavamo uverenje i očekivanje da će najviši državni organi imati u vidu ove činjenice i iznaći najbolje rešenje koje će značiti poštovanje zakonskih obaveza i garantovati dalje funkcionisanje Simpa“, stoji u saopštenju.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply