Kultura

VRANJE: “Stop pokušaju banalizacije, dezintegracije… kulture“

Cera i Zoran

I ove srede u Književnoj zajednici ‘’Borisav Stanković ‘’su nastavili sa protestom, kako je u svom obraćanju napisao Zoran Davinić, sekretar KZBS iniciranim pokušajem dezintegracije, banalizacije i dekonsrukcije kulture od strane dela tzv. Političke elite koja, čineći većinski  deo lokalne vlasti, bahato i nasilno sistematski radi na njenom potpunom urušavanju.

Dosledna u svojim zahtevima, zajednica je uputila zvaničan dopis Skupštini grada Vranja u kojem traži da Skupština poništi Konkurs za sufinansiranje projekata u kulturi koji je raspisalo gradsko veće, budući da su sve, ali bukvalno sve radnje vezane za ovaj Konkurs protivzakonite.

Upućen je zahtev i Regionalnoj televiziji Vranje da, s obzirom na to da je, poput javnog servisa, finansirana iz budžeta, te ima obavezu da gradjane o svemu informiše blagovremeno i istinito, prekine sa dosadašnjom praksom objavljivanja poluinformacija, kao i da upriliči jednu specijalnu emisiju posvećenu problemima u kulturi Grada, obezbedivši predstavnicima Zajednice relevantne sagovornike.

Predsednik Upravnog odbora KZBS u Vranju,  prof.dr Radivoje Mikić, je takodje uputio pismo Skupštini Grada Vranja i predsednik Skupštine Dejanu Tričkoviću u kome ga obaveštava o dosadašnjem radu i aktivnostima Zjednice.

Categories: Kultura

2 replies »

Leave a Reply