Hronika

LESKOVAC: Hrabri policajci spasili mladog drvoseču

drva seca u sumi

Leskovačka policija saopštila je danas da su  policajci iz Policijske stanice u Oruglici juče u ataru planinskog sela Oruglica izvukli ispod bukve priklještenog drvoseču Ivan Lazarevića (21) iz tog sela.

U saopštenju policije navodi se da je posečena bukva pala i uklještila Lazarevića na mestu zvanom „mijajlinsko livače“. Njegov brat S. L. je oko 12,45 sati obavestio dežurnu službu Policijskog odeljenja u Oruglici i zatražio pomoć.

Više policajaca je brzom reakcijom uspelo da pronađe mladića u šumi, gde su improvizovanim alatom pomerili stablo i ukazali mu pomoć i priručnim sredstvima izvršili imobilizaciju.

Povređenog Lazarevića su takođe improvizovanim nosilima preneli do službenog vozila i prevezli ga do Doma zdravlja u Vučju, gde su medicinski radnici utvrdili tešku telesnu povredu – prelom leve potkolenice.

Na taj načim navodi se u saopštenju, policajci su još jednom pokazali izuzetnu profesionalnost i humanost, kao i dobru saradnju sa stanovništvom na području za čiju su bezbednost zaduženi.

Valja reći da na nepristupačnom terenu planinskih sela ovog kraja, gde su sela poluprazna a retka seoska domaćinska uglavnom staračka, od izuzetne je važnosti poverenje koje stanovništvo ima u policiju, kao i nesebična pomoć koju jedni drugima pružaju, navode u PU Leskovac

 

Categories: Hronika

Leave a Reply