Politika

Izbori u DS Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Bojta 1DS logoGoran Stefanovic DS Vranje

Danas se širom Jablaničkog i Pčinjskog okruga održavaju izbori za predsednika Okružnog odbora Demokratske stranke, prvi na kojima članstvo direktno bira između ponuđenih kandidata.

Biračka mesta će biti otvorena čitav dan, a glasovima svih opštinskih i gradskog odbora sa teritorije Jablaničkog okruga, za jedinog kandidata za predsednika Okružnog odbora Demokratske stranke predložen je Slobodan Kocić, aktuelni predsednik odbora leskovačkih demokrata i bivši gradonačelnik Leskovca.

-Izbori za predsednika okružnog odbora i pet članova stalnog sastava su neposredni i mogućnost glasanja imaju svi članovi Demokratske stranke iz Jablaničkog

okruga. Kandidature su podnošene do 26. februara a, osim Kocića predloženog za predsednika, za stalne članove su predloženi još i Violeta Aleksić,

Jelena Spirić, Dejan Stojanović iz Bojnika, Slavoljub Mitov iz Vlasotinca i Miomir Kitanović“, saopštila je portparolka GrO DS, Marina Ljubisavljević.

Rezultati glasanja i izbora čelnih ljudi okružnog odbora demokrata Jablaničkog okruga biće objavljeni u ponedeljak a Kocić će, po svemu sudeći, obavljati dve stranačke funkcije.

U Pčinjskom okrugu ima dva kandidata, a protiv kandidati su sadašnji šef GrO DS-a Vranje Goran Stefanović, i šef odborničke grupe DS-a u Skupštini grada Miroslav Nešić.
Pobediće kandidat sa većim brojem glasova, bez obzira na broj demokrata izašlih na biračka mesta širom okruga.
Kvalitet do sada skrajnute funkcije predsednika Okružnog odbora leži u činjenici da će čovek koji je bude zauzeo automatski postati i član Predsedništva DS-a.

Categories: Politika

Оставите одговор