Društvo

PČINJSKI OKRUG: Voda se povlači iz poplavljenih kuća

Poplava Levosoje

Normalizuje se situacija na području šest opština Pčinjskog okruga, koje su najugroženije obilnim padavinama i porastom vodostaja reka. Nivo vode opada i ona se povlači iz svih područja koja su juče bila poplavljena.

Posebno je teška situacija u selu Levosoje kod Bujanovca, a ništa bolja situacija nije u Velikom Trnovcu i samom Bujanovcu.

Najteže je u naselju Železnička stanica u Preševu, gde ima dosta poplavljenih oranica. Čine se napori da se normalizuje snabdevanje pijaćom vodom s obzirom da se veliki broj gradjana snabdeva iz bunara.

U opštini Trgovište ukinuta vanredne situacije. Predsednik te opštine Nenad Krstić istakao je da na teren već izlazi mehanizacija i ljudstvo i da se stanje polako vraća u normalu.

-Jedan most je srušen, ali je najvažnije da se voda ubrzano povlači. Nivo Kozjodolske reke i njenih pritoka opada i sada sledi procena nastale štete, koja je na poljoprivrednim gazdinstvima velika. Ipak, ljudskih žrtava nema, za razliku od prošle godine kada je nabujala reka odnela dva života“ kaže Krstić.

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog okruga Dragča Stanojković kaže da je stanje u selu Levosoje, u bujanovačkoj opštini, koje je tokom jučerašnjeg dana bilo evakuisano, vrlo dobro.

-Voda se povukla u rečna korita, a jedino na nižim kotama gde se nalaze putni pravci ima još malo vode, koju ćemo rešiti u toku današnjeg dana. Fabrika dušeka „Simpo“ više nije ugrožena. Pojedinim evakuisanim stanovnicima ovih mesta već danas, nakon devet sati, omogućićemo povratak kućama, veli Stanojković

Categories: Društvo

Оставите одговор