Hronika

U Dobrosinu napadnut policijski punkt

U selu Dobrosin kod Bujanovca u kome žive isključivo Albanci juče rano u jutro se dogodio novi teroristički napad na punkt multietničke policije sa teritorije Kosova i Metohije u kojem je jedan policajac lakše povređen. Dragan Stamenković, portparolortparol Policijske uprave u Vranju kaže da je napad izvršen u četvrtak  u 4.20 sati u selu Dobrosin, koje se nalazi 16 kilometara zapado od Bujanovca.

-Na administrativnoj liniji sa Kosmetom, u ovom, drugom po redu terorističkom napadu na multietnički policijski punkt u selu Dobrosin lakše povrede zadobio je policajac iz Bujanovca Branislav Marković, kome je jedan projektil okrznuo leđa.Stamenković kaže da su i ovoga puta, kao i 17. maja, jedan ili više terorista sa teritorije Kosova i Metohije, izvršili rafalni napad na objekt policije u kome su se tada nalazila četiri policajca. Po Stamenkovićevim rečima u ovom trenutku je teško dati bilo kakve druge podatke s obzirom da su policijski eksperti za pretragu terena već na mestu napada, a sa njima je i Nada Čović, istražni sudija Višeg suda u Vranju.

Inače,u selu Dobrosin, kod Bujanovac, u 150 domaćinstava živi oko 740 stanovnika, a poznato je po tome što je tu početkom januara 2000. godine, stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Categories: Hronika

Leave a Reply