Politika

Albanci i Srbi formirali vlast u Bujanovcu

Novi predsednik opštine Bujanovac je magistar pravnih nauka Nagip Arifi, predsednik Demokratske partije (DP). Njjegov zamenik u naredne četiri godine biće Stojanča Arsić, kandidat istoimene liste grupe građana.

Posle više od sedam sati rada, za njih je glasao 21 odbornik albansko-srpske koalicije koju čine Demokratska partija sa 12, Grupa građana „Stojanča Arsić“ sa pet i Srpska lista „Za bolji Bujanovac“ koju čine DS, SPS, SDPS i Grupa građana „Sveti apostoli Petar i Pavle“ sa četiri mandata.

Za predsednika Skupštine, odbornici na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bujanovca izabrali su Hajredina Hidu, profesora albanskog jezika iz sela Letovica. Za njegove zamenike izabrani su Veli Idrizija, diplomirani ekonomista i Božidar Anđelković, diplomirani mašinski inženjer.

Koalicionim sprazumom o formiranju lokalne vlasti u Bujanovcu, Srbima će pripasti četiri od devet javnih preduzeća, odnosno ustanova, pet od 11 mesta u opštinskom veću i tri od sedam načelničkih mesta u opštinskoj Upravi.

Konstitutivnoj sednici prisustvovali su i odbornici albanske koalicije koja je juče pokušala da formira lokalnu vlast.

Odbornici koalicije koju čine Partija za demokratsko delovanje sa devet, Pokret za demokratski progres sa šest i Demokratska unija Albanaca sa tri odbornika, napustili su sednicu posle verifikovanja mandata odbornika.

Uprkos nekim indicijama, konstutivna sednica SO Bujanovac jeprotekla u mirnoj i tolerantnoj atmosferi.

Categories: Politika

Leave a Reply