Hronika

40 godina robije za dvostrukog ubicu

Zbog svirepog ubistva učitelja Miluna Stanisavljevića (49) i njegove majke Milunke (76) iz Srednjeg Bučumeta kod Medvedje Viši sud u Leskovcu osudio je na 40 godina robije Acu Simića (27) iz tog sela.

Simić je svoje komšije ubio 2. septembra prošle godine očevom lovačkom puškom sačmarom oko 22,30 sati u dve odvojene kuće u porodičnom dvorištu Stanisavljevića.

Njihova tela, u fazi raspadanja, pronašao je 8. septembra Slaviša Simić, direktor seoske Osnovne škole, koji je došao da proveri zašto se Milun na pojavljuje na poslu.

Milunka je nađena u lokvi krvi pored vrata kuće u kojoj je sama živela. Pored nje je bio jorgan, a krevet je bio prevrnut, što govori da se najverovatnije opirala ubici ili ubicama. Njen sin je takođe ležao u lokvi krvi u drugoj porodičnoj kući, u kuhinji. Viseći deo kuhinje je bio sav krvav, kao i plafon iznad kuhinje. Tu nisu primećeni tragovi borbe, zbog čega se pretpostavljalo da je žrtva poznavala ubicu. Obdukcioni nalaz je pokazao da su sin i majka usmrćeni hicima u glavu iz lovačke puške sačmare, ali i da na njihovim telima ima tragova uboda nožem.

Stanisavljevići su, prema priči komšija, bili imućni ljudi za seoske prilike. Milunka je primala penziju, a njen sin je imao platu i prihode od seče šume i prodaje ogrevnog drva.

Kuća oca Ace Simića udaljena je oko kilometar od kuće Stanisavljevića. Ubica koji je živeo sa roditeljima, a povremeno je radio na građevinama po Beogradu iz kuće Stanisavljevića je odneo 1.400 evra i 9.500 dinara. Policiji je bio poznat od ranije po čestim svađama i prepirkama sa svojim ocem. Presuda Višeg suda u Leskovcu je nepravosnažna.

Categories: Hronika

Leave a Reply