Ekonomija

“Porečje“ iz Vučja na ivici ponora

Potpuno je neizvesna situacija u vučjanskom ‘’Porečju’’, nekadašnjoj perjanici razvoja agrara na jugu Srbije.Porečima Radet Stanković, predsednika Sindikata radnicima se duguje sedam zarada, a unazad šesnaest meseci nisu im isplaćeni ni putni troškovi.

Porečima zaposlenih najveći problem su dugovanja novog vlasnika ‘’Porečja. Naime, za nabavljene sirovine većinski vlasnik „Porečja“ kompanija „Agrar trejd“ iz Beograda duguje 20 miliona dinara, dugovanja prema sezonskim radnicima iznose 15 miliona dinara, a dug za utrošenu električnu energiju je 50 miliona dinara.

-Mi smo se na današnjem sastanku sa vlasnikom „Porečja“ dogovorili da 11. juna odemo u Agenciju za privatizaciju i obostrano zatražimo raskid privatizacionog ugovora. Očekujemo i strpljenje naših kooperanata jer spas „Porečja“ predstavlja spas za ceo ovaj kraj-ističu radnici ‘’Porečja’’ iz Vučja.

„Porečje“ će se za pomoć obratiti državi. Očekuje se odobrenje kredita od strane Fonda za razvoj i Vojvođanske banke. Ovo preduzeće, jedno je od retkih koje radi u Porečkom kraju, zapošljava oko 220 radnika i poseduje rashladne kapacitete najveće na jugu Srbije.

 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply