Ekonomija

Surduličani se sami zapošljavaju

U ovo vreme zvuči neverovatno, ali je istinito. Naime, lokalna vlast u Surdulici sopstvenim finansijskim sredstvima se bori da smanji broj nezaposlenih.

Porečima Zoran Mitić, zamenik predsednika opštine, iz budžeta svakoga meseca u Surdulici finansiraju javne radove čišćenja i uredjenja grada, na kojima je angažovano 200 nezaposlenih.

-I pored toga što Surdulica finansijski najbolje stoji u Pčinjskom okrugu i što imamo najmanju stopu nezaposlenih, mi već nekoliko meseci organizujemo opštinske javne radove na kojima je angažovano 200 nezapolslenih lica – ističe Mitić i dodaje da se u tu svrhu iz lokalnog budžeta za zarade i osiguranje mesečno izdvaja nešto preko četiri miliona dinara, a da je prosečna mesečna zarada oko 200 angažovanih 18.000 dinara.

-Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja imamo oko 3.300 lica koja čekaju na posao. Dok se za njih ne obezbede neki drugi uslovi, moramo na ovaj način da ublažavamo problem nezaposlenosti – kaže Mitić i podvlači da je prosečna zarada oko 3.500 zaposlenih u opštini Surdulica u aprilu ove godine bila je 37.180 dinara.

 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply