Politika

Boris Tadić: “Nedopustivo je da neko preti gradjanima“

 

Nedopustivo je da se preti gradjanima. Da je ugrožena bezbednost id a se preti deci. Ovde sam da gradjanima koji su ugroženu dam podršku i od nadležnih institucija zadtražim njihovu zaštitu.

Ovim rečima se juče, u prisustvu  Dragana Djilasa, potpredsednika DS i lokalnih političkih lidera u Leskovcu obratio novinarima Boris Tadić, predsednik Demokratske stranke., povodom pretnji upućernih odbornicam u gradskoj skupštini Leskovca.

Tadić je poručio da su odbornici vlasnici mandata i da oni odlučuju o formiranju skupštinske većine i da su zato neprihvatljive pretnje koje su im upućene .
-Lično sam imao priliku da se uveri u preteće poruke koje su pojedinim odbornicima u Leskovcu poslate i u kojima se nasiljem preti njihovim porodicama i deci. To je, moram da kažem, udar na demokratski poredak i prava gradana, rekao je Tadić i dodao: -U Srbiji se poštuju rezultati izbora i zakon, a zakon kaže da su odbornici vlasnici mandata. Zato pozivam sve državne institucije, policiju i bezbednosne službe da spreče nasilje prema građanima i odbornicima.Protiv toga svi zajedno treba da ustanemo. Odbornici u Leskovcu jedini imaju pravo da formiraju većinu. To je jedino legitimno, jer su ih građani izabrali na izborima, rekao je predsednik Demokratske Stranke u Leskovcu i dodao da ne želi da učestvuje ni u jednoj vladi u zemlji u kojoj će se pretiti deci.-Niko ko preti bilo kome zbog politike nije moj saveznik u bilo čemu. Oni koji prete pokazali su da su spremni za nasilje, a sa njima nema saradnje, poručio je Tadić
On je naglasio da je u Lekskovac došao da ustane protiv takvih pretnji i da pruži podršku ljudima i podvukao da se Ustav, zakon i instiucije moraju poštovati.-Zato ću danas prisustvovati polaganju zakletve mog protivkandidata, novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, poštujući time pravni poredak“, kazao je Tadić i upozorio da će, ako se nasilje kakvo se dešava u Leskovcu, promoviše kao osnov javnog delanja, čitavo društvo biti ugroženo, a niko u Srbiji neće biti siguran i dodao da je policija obaveštena o slučaju i da očekuje završetak istrage.
Predsednik DS-a nije želeo da govori o formiranju nove vlade Srbije, istakavši da je od toga u ovom trenutku daleko bitnije to što se nekome u Srbiji preti zbog politike.-Ko će formirati parlamentarnu većinu u ovom trenutku je neizvesno, ali je izvesno da su odbornici u Leskovcu dobijali pretnje da vode računa o svojoj deci. To je kraj civilizacije i svake priče o demokratiji, rekao je Tadić.

Ovom obraćanju prisustvovali su koalicioni partneri na lokalnom nivoud Slobodan Kocić, ispred DS, Živojin Stefanović, SPS, Gordana Savić SDPS, Sladjana Mladenović, NS Maja Gojković, Jovan Stojanović PUPS i Dejan Mitić Reformistička stranka, kao i četiri odbornika sa liste URS (dva iz Narodne partije, jedan iz Reformističke stranke i jedan iz URS) koji su odlučili da iskoriste to što su vlasnici mandata i podrže većinu koju će činiti DS i SPS.
Konstitutivna sednica Skupštine opštine Leskovac zakazana je za sutra.
SO Leskovac ima 75 odbornika. DS je osvojila 22 odbornička mesta, SNS 18, koalicija SPS-PUPS-SDPS 12, URS 11, a DS S, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija po četiri mandata.

Categories: Politika

Leave a Reply