Kultura

Najbolje predstave iz Surdulice i Aleksinca

Na regionalnom takmičenju amaterskih pozorišta u Lebanu, u kategoriji večernjih predstava, ravnopravno 1. mesto dele predstava „Koštana“ iz Surdulice i predstava „Život u tesnim cipelama“ iz Aleksinca, dok je 3. mesto osvojila predstava „Draga Jelena Sergejevna“ iz Lebana.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Miodragu Markoviću, u predstavi „Koštana“ iz Surdulice. Iz iste predstave, Ivana Stanković, dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu.

Nagrada za najbolju scenografiju, pripala je Marjanu Đorđeviću, za predstavu „Koštana“ iz Surdulice, a nagradu za najbolju režiju, dobio je Dragan Stanković, iz iste predstave.

Diplome, knjige i umetničke slike, kao nagrade na ovogodišnjoj smotri, podelio je glumac Toma Trifunović.

U kategoriji dečijih predstava 1. mesto pripalo je predstavi „Vučkova avantura“ iz Surdulice, 2. predstavi „Školski san“ iz Vranja i 3. mesto, predstavi „Bubica“ iz Bujanovca

Prema oceni stručnog žirija, u kategoriji dečijih predstava, najbolja muška epizoda pripala je Đorđu Dimitrijeviću iz Vranja, dok je nagrada za najbolju žensku epizodu dodeljena Isidori Josipov, takođe, iz Vranja.

Najbolja muška uloga dodeljena je Nikoli Markoviću, za ulogu vuka, u predstavi „Vučkova avantura“ iz Surdulice. U istoimenoj predstavi za ulogu zeca, najbolja ženaska uloga dodeljena je Mileni Pešić.

Nagradu za najbolji pedagoški rad dobio je Ljubiša Čolović iz Bujanovca., dok je nagrada za najbolju režiju pripala Igoru Tasiću, za predstavu „Vučkova avantura“ iz Surdulice.

Najbolja muška epizoda pripala je Aleksi Tokiću iz Aleksinca, u predstavi „Život u tesnim cipelama“. Iz iste predstave, Slobodanka Živković, dobila je nagradu za najbolju žensku epizodu.

Categories: Kultura

Leave a Reply