Hronika

Oružani napad na policiju kod Bujanovca

U selu Dobrosin kod Bujanovca nepoznate osobe rafalnom paljbom izrešetale su objekat policijskog punkta. Niko nije povređen, saopštili su u PU Vranje.

Porečima Dragana Stamenkovića, portparola PU Vranje ovaj teroristički akt izvele su nepoznate osobe u noći izmedju srede i četvrtka oko dva sata pucale su iz vatrenog oružja na policijski objekat u selu Dobrosin kod Bujanovca u Kopnenoj zoni bezbednosti. Niko nije povređen, a poculao se iz tri pravca u više navrata rafalnom paljbom.

Stamenković kaže da su na dužnosti bila četiri policajca u stanici i na sreću posledica po njih nije bilo. Napad  je ponovljen kasnije na šta su policajci odgovorili sa 10 do 15 ispaljenih metaka, čime je čitava akcija okončana.

Inače, kako kažu u PU Vranje ovo je drastičan primer kršenja sporazuma sa međunarodnom zajednicom i još jedan dokaz koliko je ugrožen mir i bezbednost. Očekuju se reakcije međunarodnih zvaničnika na ovaj incident.

Inače, selo Dobrosin, u kome je i kontrolni punkt prema Kosovu, nalazi se oko 16 kilometara jugozapadno od Bujanovca. Selo je poznato po tome što je tu početkom januara 2000. godine, stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medbeđe i Bujanovca. U napadu niko nije povredjen a četvorica policajaca, koji su bili u kontejneru, su odgovorili na vatru.

Na policijski punkt je pucano iz tri pravca, ispaljen je više od trideste metaka i kontejner  je bukvalno izrešetan.

Categories: Hronika

Leave a Reply