Društvo

I Romi mogu da rade u policiji

Nemojte svoju decu da šaljete u inostranstvo kao imigrante, već ih uputite da se školuju jer kad se obuče i završe školu mladi Romi mogu da rade u policiji, rekao je prvi zamenik premije i ministar policije Ivica Dačić u Leskovcu na prigodnoj svečanosti povodom 8. aprila svetskog dana Roma na kojoj njemu i predsednici Skupštine Srbije i zamenici predsednika republike Slavici Djukić Dejanović uručena specijalno povelja Roma Srbije.

Odgovarajući na pitanje novinara kako prognozira predstojeće predsedničke izbore i koga će podržati u drugom krugu lider socijalista je rekao:

– Spreman sam da za mandatara buduće vlade predložim onog ko će mene podržati u drugom krugu predsedničkih izbora, ako za to bude parlamentarne većine, rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić i dodao da „priče“ o formiranju nove vlade treba završiti do drugog kruga predsedničkih izbora, jer samo tako može da se postigne dogovor o tome ko će koga podržati u drugom krugu izbora.

Inače, Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se kandidovao za predsednika Srbije sa željom da pobedi i naglasio da ne sumnja u svoju pobedu. Prema njegovim rečima, lideri DS i SNS Boris Tadić i Tomislav Nikolić „imaju nerealno visoko mišljenje o svojim rezultatima na izborima“.

Dačić je u Leskovcu otvorio izložbu fotografija „Muzičke sreće – dah ljudi“ autora Pabla Fernandeza i Suzane Stanković Aleksić.

Categories: Društvo

Leave a Reply