Društvo

Odbornik URS-a štrajkuje gladju u Lebanu

Ono što je najavljivao juče je ostvario!

Dragan Spasić (54), odbornik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i bivši vozač u Domu zdravlja u Lebanu sa ‘’montažnim krevetom’’ u ulazu zgrade lokalne samouprave u Lebanu ponovo je stupio u štrajk glađu zahtevajući smenu direktora i predsednika Upravnog odbora te zdravstvene ustanove.

Kako kaže za ‘’Kurir’ Spasić je pre nego što je otupušten s posla iz istih razloga više puta štrajkovao glađu, ali u opštinskim prostorijama. Sada se smestio na ulazu it u je proveo prošlu noć.

– Ja ne odustaje od mojih zahteva, a to znači smena direktora Gorana Janjića,  direktora Doma zdravlja u Lebanu koji godinama zloupotrebljava svoj položaj, smena predsednika UO koji legalizuje sve što Janjić uradi, ali i smena načelnika Opšte uprave u Lebanu zbog svesrdnog pomaganja Janjiću, veli Spasić.

Inače, Spasić je bio dugogodišnji odbornik Srpskog pokreta obnove, a sada je odbornik URS, a kao vozač je radio 4 godine na određeno vreme. Otpušten je prošle jeseni, a na njegovo mesto primljena su 5 vozača koji, kako kaže, rade za mizerna mesečna primanja od nekoliko hiljada dinara.

-Otkaz sam dobio zato što sam ukazivao na nelegalne radnje, kao što su javne nabavke male vrednosti gde je izvođač jedan te isti čovek, zato što sam preduzeću godišnje štedeo 200 hiljada dinara, što znači da nisam pumpao račune za gorivo i naravo, zato što sam sve neregularnosti prijavio nadležnim državnim organima, kazao je Spasić.

-Ovoga puta neću odustati od štrajka, poručio je Spasić i dodao: Istrajaću do kraja dok se ne smeni direktor Goran Janjić, kojeg nismo uspeli da pronadjemo i koji je ranije za Spasićev slučaj rekao da mu je istekao ugovor o radu i da je sve uradjeno po zakonu id a su optužbe neosnovane.

Categories: Društvo

Leave a Reply