Sport

EKSLUZIVNO: Janko Tipsarević vezan za Vlasotince, Crnu Travu…

Naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević nedavno je pred više stotina hiljada okupljenih gradjana Srbije rekao da mu je sport pružio mnogo, a oduzeo dosta, misleći na vreme provedeno van kuće. Podsetio je da je neraskidivo vezan za jug Srbije, za Vlasotince odakle mu je majka, za Crnu Travu, gde je rodjen, za Brus…

Tipsarević je rekao da je sa suprugom razmišljao gde će živeti. – Mogli smo da biramo bilo koju zemlju na svetu, izabrali smo Srbiju. Zašto Srbija? Nije nostalgija koju sam dugo osećao na putovanjima. Racionalni razlozi su bili ti koji su presudili. Videli smo kako se Srbija menja i ide napred – naglasio je Tipsarević.

Srbija je pre 13 godina osvojila „salataru“ pobedom protiv Francuske u Beogradu, a Tipsarević i Troicki su, uz Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića, bili članovi tima.

Novi pohod na trofej je ove nedelje, gde se u Malagi održava Završni turnir, a rival Srbiji u četvrtfinalu, u četvrtak, biće Velika Britanija.

„Zahvalio bih se pre svega selektoru Viktoru Troickom, a posle i kompletnom timu, na pozivu da budem ovde sa njima u Malagi, kao deo stručnog štaba“, rekao je Tipsarević. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply