Društvo

SVEDOČANSTVO: Kako je u bivšoj FNR Jugoslaviji kažnjena čitava brigada koja se nije htela vakcinisati

Dok svet “muku muči” s onima koji se odbijaju vakcinisati i tako dovode u opasnost sebe i druge, tražeći način da sankcionišu takvo neodgovorno ponašanje, u bivšoj FNR Jugoslaviji na takve stvari reagovali su promptno i odlučno.

Tako, na ime, društvenim mrežama kruži dokument iz 1947. godine, kojim se jedna omladinska brigada, koja je učestvovala u radnim akcijama na izgradnji pruge Šamac – Sarajevo rigorozno kažnjava zbog odbijanja vakcinacije. Radi se o 3. ličkoj brigadi, kojoj se, prema toj odluci, iz naziva oduzima reč “udarna”, što se smatralo velikom sramotom.

“Kažnjava se 3. lička brigada oduzimanjem naziva udarne zbog toga što se 90 omladinaca iz ove brigade nije htelo vakcinisati te je time stvorena mogućnost za širenje zaraznih bolesti i dovedeno u opasnost zdravlje omladinaca”, stoji u obrazloženju odluke.

Ovu kaznu trebalo je pročitati javno, da sramota bude još veća, i to pred skupom svih brigada na omladinskoj radnoj akciji na pruzi Šamac – Sarajevo. Izvor:-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply