Društvo

LESKOVAC: Pakuju se 28.250 humanitarnih paketa sa hranom za najsiromašnije gradjane i penzionere

U leskovačkom Plavom paviljonu počelo je pakovanje 28.250 himanitarnih paketa sa hranom za sve penzionere sa teritorije grada Leskovca bez obzira na visinu priomanja, kao i za socijalno ugrožene porodice. Tim povodim mesto gde se pakuju paketi posetili su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i predsednik Privremenog organa Goran Cvetanvić.

Predsednik Cvetanović je tada podsetio da se pre 3 godine u vreme epidemije korona virusa, počelo sa pakovanjem paketa za najstarije sugrađane i tada je obećano da će se nastaviti sa tom praksom i ubuduće. „Do sada je podeljeno preko 110.000 paketa našim sugrađanima i iz budžeta grada je oko 100 miliona dinara za ove 3 godine uloženo. Trenutno pakujemo 28.250 paketa čija vrednost iznosi 34,8 miliona dinara, 10 šlepera sa namirnicama je stiglo. Paket sadrži sledeće artikle so, šećer, brašno, zejtin, supu, čaj, makarone, pirinač, pasulj, keks“-objasnio je Cvetanović.On je kazao da će se paketi najpre podeliti sugrađanima u grdeličkom i vučjanskom kraju, a onda će se podeliti u gradu.

Ministar Momirović je kazao da je ovo je zaista impresivna akcija, i da je prijatno iznenađen kada je video direktore javnih preduzeća da pakuju, rade, kako bi svojim sugrađanima omogućili neke namirnice koje su važne za svako domaćinstvo.

Categories: Društvo

Leave a Reply