Hronika

Kancelarija za KiM i SL: Opljačkane dve kuće u selu Miloševo

„Dve srpske kuće opljačkane su u prethodna dva dana u selu Miloševo u opštini Obilić i prema prvim procenama njima je ukradena poljoprivredna mehanizacija, a kuće ispremetane tako da će se dodatne razmere štete tek utvrditi“, saopšteno je medijima iz Kancelarije za KiM i Srpske liste.

Navedeno je da se ove porodice bave poljoprivredom te iz Kancelarije za KiM da je jasna namera „albanskih izgrednika koji su izveli ovaj sramni čin da preostale Srbe ostave bez uslova za goli život i zauvek ih proteraju sa kućnog praga“.

„Кancelarija za Кosovo i Metohiju gotovo svakodnevno upozorava predstavnike međunarodnih institucija o konkretnim slučajevima ugrožavanja osnovnih ljudskih prava Srba na КiM koji se danas, u 21. veku odvijaju pred očima svih međunarodnih misija koje deluju na prostoru Kosova, ali adekvatne reakcije nema“, dodaje se.

„Verbalno nasilje prema srpskom narodu koje koriste političari iz Prištine, lančano se prenosi na svakodnevni život ljudi koji žive na prostoru КiM i generiše incidente na terenu“, zaljučuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Istim povodom oglasila se i Srpska lista koja ističe da „nisu to obične krađe, već etnički motivisani napadi kao deo šireg plana za progon srpskog naroda“.

Dodaje se da „nije slučajno što su ti napadi posebno intenzivirani u prethodne dve godine od kada je na vlasti režim Aljbina Кurtija, koji i ne skriva sprovođenje svog političkog programa u kome nema mesta za Srbe koji nisu spremni da mu budu poslušnici“.

„Nažalost poslednji izveštaj Evropske komisije nije na adekvatan način obuhvatio etnički motivisane napade protiv našeg naroda, ali i mnoga druga pitanja koja oslikavaju ugrožen položaj srpskog naroda, kako u fizičkom smislu, tako i kada je u pitanju imovina fizičkih lica ali i Srpske pravoslavne crkve“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Categories: Hronika

Leave a Reply