Društvo

FOTO DANA: Nova Vlada Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore jutros su izabrali novu vladu, a predsednik vlade je lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je zamenik premijera za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove, a Momo Koprivica je potpredsednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Potpredsednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja je Nika Đeljošaj, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, a ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Ministri iz PES-a su: Filip Ivanović (spoljni poslovi), Maida Gorčević (evropski poslovi), Anđela Jakšić Stojanović (prosveta, nauka i inovacije), Novica Vuković (finansije), Filip Radulović (saobraćaj), Andrej Milović (pravda), Janko Odović (prostorno planiranje, urbanizam i državna imovina), Vojislav Šimun (zdravlje), Naida Nišić (rad i socijalno staranje) i Saša Mujović (energetika i rudarstvo).

Ana Brnabić čestitala Milojku Spajiću, nada se jačanju saradnje

Nadam se da će naše dvije zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda naših građana i jačaju regionalnu povezanost, napisala je Brnabić

Categories: Društvo

Leave a Reply