Hronika

Kancelarija za KiM: Porodici Đurić iz Osojana ukraden traktor

„Nastavljena je serija pritisaka i napada na srpski narod i povratnike u selu Osojane kod Istoka, a svaki od tih incidenata ima za cilj da dodatno zastraši Srbe koji žive u ovoj metohijskoj enklavi i onemogući im ostanak i opstanak na kućnom pragu“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM koja se oglasila jer je, kako je navedeno, porodici Aleksandra Đurića ukraden traktor.

Ističe se da je u noći između subote i nedelje u selu Osojane ukraden traktor porodici Aleksandra Đurića, samohranog oca tri ćerke koji živi isključivo od poljoprivrede.

„Na ovaj način Đuriću je direktno ugrožena egzistencija jer mu je traktor osnovno sredstvo rada i Кancelarija za Кosovo i Metohiju pomoći će mu da stane na noge“, saopšteno je medijima.

Podseća se da se pre samo nekoliko dana u Osojanu desila provala u crkvu Svetog Arhangela Gavrila.

„Meštani sumnjaju da je reč o istim počiniocima i ta činjenica unela je dodatni nemir i strah među Srbe povratnike u ovom metohijskom selu kojima se mir narušava svakodnevnim incidentima i napadima“.

Dodaje se da posle svih incidenata Srbi u Osojanu žele da ostanu i žive u miru.

„Toga mora da bude svesna i međunarodna zajednica i da politiku ćutanja i okretanja glave, zameni proaktivnim pristupom u rešavanju problema Srba čija je egzistencija na Кosovu i Metohiji najbrutalnije ugrožena“, zaključeno je. (Foto Radio Goraždevac)

Categories: Hronika

Leave a Reply