Obrazovanje

Škola “Kosta Stamenković” obeležila 58 godina rada i postojanja

Prigodnom svečanošču pod sloganom „Hajde svete, budi dete“, učenici i zaposleni u Osnovnoj školi „Kosta Stamenković“ su obeležili dan ove vaspitno-obrazovne ustanove. Škola koji nosi ime narodnog heroja Koste Stamenkovića, osnovana je 1965. godine, kao izdvojeno odeljenje škole „Svetozar Marković“. Sada broji 558 učenika i više od 70 zaposlenih.

Povodom obeležavanja 58 godina rada i postojanja, ove nedelje organizovan je niz sportskih, muzičkih, likovnih i literarnih aktivnosti.

Aleksandra Sibinović, direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove, u svom obraćanju govorila je o uspesima koje su u prethodnoj školskoj godini postigli učenici. Ona se tom prilikom zahvalila lokalnoj samoupravi na finansijskoj podršci, zahvaljujući kojoj su poboljšani uslovi boravka dece i zaposlenih. Ulaganjima kojih je bilo u prethodnom periodu, unapređena je energetska efikasnost ove ustanove, poboljšani higijensko-sanitarni uslovi, uređeno dvorište i sportski tereni, trim staza, opremljena fiskulturna sala. Sa renoviranjem prostorija nastaviće se i u tekućoj školskoj godini istakla je direktorka Sibinović.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravila Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

Podsetimo, za oblast obrazovanja u tekućoj godini je iz budžeta lokalne samouprave opredeljena suma od milijardu 140 miliona dinara.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply