Društvo

LESKOVAC: Ustanova za starije i odrasle obeležila 59 godina postojanja i rada

Ustanova za starije i odrasle je danas u prostorijama Narodnog muzeja priredila svečanost povodom 59 godina svog postojanja i rada, i 20 godina funkcionisanja Kluba za starija i odrasla lica.

Direktorka Gordana Savić je govorila o istorijatu i razvoju Ustanove i o uslugama koje pružaju, kao i o radu Kluba za starija lica.

„Danas smo mi jedna moderna Ustanova koja pruža opštu i zdravstvenu negu svojim korisnicima. Hvala svima koji podržavaju naš rad. “

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio činjenicu da ova Ustanova obavlja izuzetno kvalitetan posao i da se konstantno traži mesto više za boravak u njoj zato što posao obavljaju stručni zaposleni i rukovodstvo sa mnogo ljubavi i posvećenosti i podsetio je na rekonstrukciju objekta koja je usluge podigla na još viši nivo.

„Objekat Ustanove je pre nekoliko godina u potpunosti rekonstruisan investicijom Vlade Republike Srbije od 62,2 miliona dinara čime je stvoren prijatan, moderan i pre svega funkcionalan ambijent. Što se tiče Kluba za starije, već 20 godina on predstavlja kutak gde se naše bake i deke mogu okupljati i družiti i gde mogu provoditi svoje slobodno vreme.Iz budžeta grada se finansira usluga gerontodomaćica i funkcionisanje Kluba u kojem se trenutno nalazimo. Na godišnjem nivo za ove namene se izdvaja 17,6 miliona dinara.“

Gradonačelnik je uputio duboku zahvalnost svim stanovnicima trećeg doba za sve što su oni tokom života činili za naš grad i zemlju.

U sklopu današnje svečanosti u galeriji Narodnog muzeja prikazana je i izložba fotografija stanovnika u trećem dobu iz čitave Srbije, priređena u saradnji Ustanove za starije i odrasle i Ministarstva kulture i informisanja, pod nazivom „(Ne)vidljivost trećeg doba“.

-PEDIJATRIJA

-PSIHIJATRIJA

-UROLOGIJA

-INTERNA MEDICINA

Mesto vaseg zdravlja Masarikov trg 7, Leskovac ☎️016/3100-866 ☎️066/6772223.

Categories: Društvo

Leave a Reply